Snow Snow Snow Snow Snow

Sve informacije vezane za Ghost Recon Breakpoint





Nakon uspješnog prethodnika zvanog Ghost Recon Wildands, nastalog iz nekolicine Ubisoftovih studija, stiže nam nova igra u franšizi.






Naime 9. maja su objavljene prve informacije kroz trailer, pa saznajemo da se nova igra zove Ghost Recon Breakpoint. Prema riječima razvojnog tima: “Poslije uspješno kreirane potpuno nove avanture igrači će se ovaj put naći u čizmama specijalne elitne američke jedinice koja je nasukana iza neprijateljskih linija, primorani da se suoče sa neprijateljima do daljnjeg”.





Wolves je grupa bivših američkih vojnika vođena od strane Cola D. Walkera, bivšeg ratnog druga glavnog protagoniste i vođe tima Ghost Nomada, koja je reprogramirala dronove u smrtonosno oružje za ubijanje. Nomad i članovi njegovog tima su poslati u izviđačku misiju, ali je njihov helikopter srušen. Izolovani, bez kontakta sa spoljnim svijetom, primorani su da prežive i da zaustave Wolvese i vrate ostrvo pod kontrolu.
Vojnici će na ostrvu moći da prežive uz pomoć različitih gedžeta i taktika, a imaće priliku i da unaprijede svoje sposobnosti za preživljavanje. Igrači će moći da premještaju tijela neprijatelja, ali i svog tima, da se kamufliraju u okolini, da mijenjaju klase, stavljaju nadogradnje na oružja, kao i da postave kamp gdje mogu da razrađuju dalje planove. Postoji pregršt kozmetičkih detalja za same vojnike koji će moći da se koriste u singleplayer, co-op i PvP režimu.
Pored toga, Ubisoft je objavio Gold, Ultimate i Wolves kolekcionarsko izdanje, kao i samostalnu figuricu Nomada. Gold edicija će obuhvatiti osnovnu igru i Year 1 Pass, dok će Ultimate izdanje obuhvatiti osnovnu igru, Year 1 Pass i Ultimate Paket. Kolekcionarski paket će imati osnovnu igru, Year 1 Pass, Ultimate Paket, figuru potpukovnika Colea Walkera, ekskluzivne litografije, Walkerov dog tag, vodootpornu mapu ostrva i originalni soundtrack.
Na igri pored većih Ubisoftovih timova radi i domaći – Ubisoft Belgrade. Datum izlaska je zakazan za 4. oktobar ove godine, a igra će izaći za PC, PlayStation 4 i Xbox One.