Snow Snow Snow Snow Snow

Asus ROG brend predstavio jedinstveni Mothership laptop za gejmere





Kompanija Asus je tokom CES 2019 sajma predstavila nekoliko novih laptopa, a među njima se svakako izdvaja najnoviji dodatak kompanijinom Republic of Gamers brendu.





Mothership GZ700 predstavlja Asusovu viziju gejming laptopa koji će u budućnosti zameniti desktop sisteme.

Mothership je poprilično impresivan uređaj, sa Full HD 17.3-inčnim ekranom i 144Hz osvežavanjem, odzivom od 3ms i podrškom za Nvidia G-Sync i Optimus tehnologije. Panel se nalazi iznad zvučnika, a sve glavne komponente laptopa su skrivene iza monitora, koji može da stoji samostalno zahvaljujući uključenom postolju.

Ovaj izdignuti dizajn omogućava da se laptop bolje hladi, a takođe omogućava uređaju da bude tanak - svega 29,9 milimetara. Postoje dva rashladna ventilatora, koji izbacuju vazduh iz gornjeg dela uređaja, održavajući ga rashlađenim tamo gde korisnik drži ruke. Tu je i rashladni štit koji štiti displej od grejanja internih komponenti.


Asus je implementirao 16W ESS Sabre DAC zvuk za one koji preferiraju slušalice. Virtuelni surround zvuk je takođe uključen uz the Sonic Studio III softver. Tu je i ugrađeni mikrofon, Full HD veb kamera i podrška za Windows Hello prepoznavanje lica.

Asus ROG Mothership pokreće šestojezgarni Intel Core i9-8950HK CPU, koji je fabrički overklokovan, tu je i Nvidia RTX 2080 GPU, podrška za do 64GB DDR$ RAM-a, a skladište stiže u vidu tri PCIe NVMe SSD-a sa po 500GB. Konekcione opcije uključuju USB 3.1 Type-C i Type-A portove, HDMI 2.0, a tu su i Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.0 podrška i 2.5 Gigabit Ethernet port.

Asus nije objavio cenu ROG Mothership laptopa, koji se na tržištu očekuje tokom drugog tromesečja.

Izvor: Neowin