Snow Snow Snow Snow Snow

Google je proglasio najbolje aplikacije 2018. godine - PUBG Mobile igra godine!






Google je odabrao najbolje igre koje su 2018. godine došle na njihovu Android platformu, a za igru godine odabran je PUBG Mobile.






Google je proglasio najbolje aplikacije 2018. godine na Android platformi, odnosno njihovoj Google Play prodavnici. Najboljom aplikacijom proglašena je Drops: Learn 31 new languages – aplikacija za učenje stranih jezika. Treba naglasiti da je Google u svom izboru od aplikacija odvojio mobilne igre, tako da je za najbolju Android igru 2018. godine imao zasebnu kategoriju.

Pobjedu u njoj odnio je PUBG Mobile, koji je proglašen i najboljom kompetitivnom igrom 2018. Pitanje je da li bi ta igra bila proglašena najboljom da je u obzir uzet Fortnite: Battle Royale. Naime, iako je ta igra službeno dostupna na Androidu, ona se ne nalazi na Google Play trgovini pa za Google samim tim ne postoji.

Najboljom inovativnom igrom proglašena je avantura Gorogoa, najbolja casual igra je The Sims Mobile, a najbolji indie naslov Alto’s Odyssey.

Apple je takođe proglasio najbolje igre za svoje iOS platforme. Iako je Fortnite bio u konkurenciji, najboljom iPhone igrom u 2018. godini proglašen je Donut County. Najbolja iPad igra godine je Gorogoa. Najbolja Apple TV igra je Alto’s Odyssey, a najbolja igra za Mac je The Gardens Between.

Izvor: Google, Hcl.hr