Snow Snow Snow Snow Snow

Crash Team Racing dobija remaster






Ako su glasine tačne, videćemo još jedan od PS1 hitova na modernim konzolama.







Nakon što je Crash Bandicoot N. Sane Trilogy dobrom prodajom iznenadio izdavačku kuću Activision, a Spyro Reignited Trilogy ponovio dobre rezultate na tržištu, na redu je remaster još jednog PlayStation klasika – Crash Team Racinga. Glasine o toj igri kruže već neko vrijeme, a sada smo dobili prilično snažnu naznaku da bi remaster mogao biti najavljen već ovoga petka.

Naime, jedna od voditeljica kanala PlayStation Access na Twitteru je podijelila sliku dvaju kockica uz poruku “Uklizujemo na Game Awards 6/12 – Anonimac”.


Ovo na prvi pogled ne znači ništa, ali mehanika proklizavanja u zavojima osnova je CTR-a, odnosno karting igara. Same kockice su nešto što vozači često imaju obješeno na svom retrovizoru. S obzirom da je CTR bio ekskluziva za PlayStation i da je sliku podijelila osoba vezana uz kanal koji se bavi Sonyjevom konzolom – ne radi se o Mario Kartu.

Još jedna naznaka da Crash Team Racing Remaster stiže jest i promjena naslovne slike na Facebook stranici Crash Bandicoot PS4. Ondje se sada nalazi slika zastave kakva se koristi u trkama.

(Izvor: Hcl.hr)

Нема коментара:

Постави коментар